İngilizce Gramer

Win İkinci Hali: Win Fiili ile Örnekler!

Dil öğrenmek, günümüzde büyük bir ihtiyaç haline geldi. Dilin gramer yapısını öğrenmek ile kalmayarak çeşitli özelliklerini de öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmamız gerekir. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi de mevcuttur. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan win fiilini bilmeyenimiz yoktur. Peki win fiilinin anlamı nedir ve win ikinci hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız iletişim ve dilbilgisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek gerekir. Peki win fiili kullanım alanları nelerdir ve win ikinci halinin çekimi nasıl olmalıdır?

Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Win Fillinin Anlamı Nedir?  

İngilizceden Türkçeye “kazanmak” olarak çevrilen win fiili cümle içinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple win fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de iyi bilmemiz oldukça önemlidir.

Win Fiili 2.-3. Hali!      

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsettiğimizde, yani simple past tense söz konusu ise win ikinci hali ile kullanırız. Win ikinci hali “won” şeklinde kullanılmaktadır.

Win fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci halini alır. Düzeniz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz.

Örnek: The Netherlands have won the 2010 World Cup.

Anlamı: Hollanda 2010 Dünya Kupası’nı kazandı.

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan win fiilinin 3. hali de yine “won” şeklinde kullanılmaktadır. Win fiili üçüncü hali ile formu past perfect tense ya da present perfect tense söz konusu ise kullanılır.

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have won veya has won şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have won olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has won şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanımı her özne ile had won şeklinde olmalıdır.

Örnek: He has been among them already, and has won their good-will.

Anlamı: Zaten onların arasındaydı ve iyi niyetlerini kazandı.

Win Fiili ile İlgili Örnek Cümleler!              

Win ikinci hali ve üçüncü hali kullanımı ile ilgili örnek cümleler aşağıdaki gibidir:

Örnek: He has won her affection.

Anlamı: Onun sevgisini kazandı.

Örnek: He has won two games.

Anlamı:İki oyun kazandı.

Örnek: Mother Teresa won the Nobel Peace Prize in 1979.

Anlamı: Rahibe Teresa, 1979’da Nobel Barış Ödülü’nü kazandı.

Örnek: He won first prize in the football match in 2000.

Anlamı: İlk ödülünü 2000 yılında futbol maçında kazandı.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “win ikinci hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı