İngilizce Geliştirme

Nasıl İngilizce Öğrenirim? En Etkili 8 İpucu

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde gelişmek günümüzde bir gereksinim haline geldi. Dünyada en çok konuşulan diller arasında yer alan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek aslında sandığınızdan daha kolay. Kendinize mutlaka şu soruyu sormuşsunuzdur: “Nasıl İngilizce öğrenirim?

İngilizce öğrenmek için uygulamanız gereken birçok kriter mevcut. Bu kriterleri istikrarlı bir şekilde uyguladığınızda İngilizce öğrenmeye ve öğrendiklerinizi de geliştirmeye başladığınızı fark edeceksiniz.

Bu yazımızda nasıl İngilizce öğrenirim düşüncesini sonlandıracak 8 ipucu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Nasıl İngilizce Öğrenirim?

nasıl İngilizce öğrenirim

Her Tür Metni Okumaya Çalışın   

İngilizce öğrenme sürecinde okuma becerilerini de geliştirmeniz oldukça önemlidir. Genellikle öğrenmeye yeni başlayanlar için sevdiği metin türlerini okumaları tavsiye edilir ancak kendinizdeki gelişmeyi hissetmeye başladığınızda her tür metni okumaya başlamanız gerekir.

Okuduğunuz metin türü ne olursa olsun her paragrafı iki kez okumaya çalışın: ilkinde genel bir bakış elde etmek için ve ikincisinde de anlamadığınız kelimelerin altını çizmek için bu alıştırmayı uygulamanızı daha önceki yazılarımızda da tavsiye etmiştik. Sizi zorlayan metinleri de anlamaya çalışın ve pes etmeyin ancak bu şekilde kelime dağarcığınızın da gelişmesine ve dil seviyenizin ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Metin Okuma Geliştirmek için 5 Etkili Tüyo

Anlamını Bilmediğiniz Kelimeleri Not Alın       

Dil öğreniminde diğer önemli noktalardan birisi ise düzenli kelime çalışmaları yapmaktır. Bunun için bol bol okumalı, dinlemeli ve çeşitli kaynak kitaplardan alıştırmaları yapabilirsiniz. Bilmediğiniz kelimeleri not alarak daha sonra üzerinde çalışmak İngilizce öğrenme süresinin önemli bir parçasıdır. Ayrıca İngilizce dilbilgisi ve kelime dağarcığınızı geliştirebilmek ve BukyTalk olarak sunduğumuz hizmetlerden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Yaygın A1 Seviye İngilizce Kelimeler ve Fiiller 

Bol Bol Konuşma Pratiği Yapın

İngilizce konuşma pratiği yapmak, dil becerilerinizde önemli gelişmeler kaydetmenize yardımcı olur.  İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmeniz dil öğrenimi sürecinde oldukça önemlidir. Bu durum, yurtdışı seyahatine çıktığınızda kolay seyahat etmekten daha fazla insanla iletişim kurabilmeye ve hatta daha profesyonel iş alanlarında çalışabilmenize olanak tanır.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Speaking Nasıl Geliştirilir? En Etkili 4 İpucu!

Podcast, Sesli Kitap ve YouTube ile İngilizcenizi Geliştirin

İlginç veya eğlenceli bulduğunuz bir podcasti, sesli kitabı veya herhangi bir Youtube videosu bölümünü izleyerek de İngilizce öğrenebilirsiniz. Bu bölümü bir hafta boyunca her gün araba kullanırken, otobüse binerken, bulaşık yıkarken hatta çalışırken dahi dinleyin. Anlaması zor olan kelimeleri veya cümleleri not alın ve ilk iki gün içinde bu kelimeleri araştırın. Bu durum hem kelime dağarcığınızın gelişmesine hem de konuşma becerilerinizin gelişmesine yardımcı olur.

nasıl İngilizce öğrenirim

Eksiklerinizi Üzerine Gidin      

Dil öğrenme ve geliştirme süreci sabır isteyen bir süreçtir. İngilizce dil becerilerinizi geliştirirken azimli bir şekilde çalışmalı ve her zaman eksiklerinizin üzerine gitmelisiniz. Bunun için ise düzenli olarak pratik yapmalısınız. Metin okuma alıştırmasının belirli bir bölümünde mutlaka genel bir metin analizi yapmalısınız. Bu şekilde, her bir kelimeyi anlamadan ne anlattığına dair genel bir fikir edinebilmenize yardımcı olur.

İngilizce Online Eğitimlere Katılın           

Çeşitli online İngilizce eğitimleri ile İngilizce öğrenebilir ve İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. BukyTak, İngilizce öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek için sizlerle! BukyTalk, ana dili İngilizce olan konuşmacılar (native speaker’lar) ile İngilizce konuşma pratiği yapmanıza yardımcı olan ve bu kişileri belirli ders seansları ile bir araya getiren bir eğitim platformudur.  2019 yılında kurulmuş bir girişim olan BukyTalk, kurulduğu günden bugüne kadar birçok insana çeşitli hizmetler sunmuş bir platformudur. Siz de BukyTalk ile İngilizce öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Her Fırsatta Yazın  

Yazma becerisi zamanla pratik yaptıkça gelişecek bir dil becerisidir. Bilgiyi belgeli olarak iletme eylemi olan yazma eylemini gerçekleştirmek için önce yazacağınız konu hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. Bir konu hakkında bilgi sahibi olmak için de o konu hakkında bol bol araştırma yapmanız gerekir. Her konuda yazmaya çalışın ve zamanla nasıl geliştirdiğinize şahit olun. Fonetik beceriler veya sözcükleri oluşturmak için sesleri birbirine bağlama becerinizi geliştirmek, İngilizcenizi geliştirmeniz açısından da oldukça önemlidir.

İngilizceyi Hayatınızın Bir Parçası Haline Getirin

Dilbilgisi öğrenmek ve biçimsel yöntemler kullanmak, dili teorik anlamda anlamak için oldukça önemlidir. Bu durum, İngilizceyi artık yaşam tarzınız haline getirmeniz gerektiği anlamına gelmektedir. Yapmaktan hoşlandığınız aktiviteleri İngilizce yapmak bile dil gelişiminize büyük katkı sağlayacaktır.

Günümüzde internet, İngilizce öğrenmenizi kolaylaştıran harika yazılım ve uygulamalarla doludur. Teknoloji, İngilizceyi günlük olarak hayatınıza uygulamayı çok daha kolay hale getirmenize yardımcı olacaktır.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Nasıl İngilizce öğrenirim?” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı