İngilizce Gramer

See 2. Hali: See Fiili ile Örnekler!

ünümüzde yabancı dil öğrenimi, büyük bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Yabancı dil öğrenmek, yalnızca dilin gramer yapısını öğrenmek demek değil aynı zamanda dil becerilerinizi de geliştirmeniz gerektiği anlamına gelir.

Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi de bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan see fiilini mutlaka biliyorsunuzdur. Peki see fiilinin anlamı nedir ve see’nin ikinci hali ile kurulan cümleler nasıl olmalıdır?

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız iletişim ve dilbilgisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek gerekir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Peki see fiili kullanım alanları nelerdir ve see’nin ikinci halinin çekimi nasıl olmalıdır? Bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

See Fillinin Anlamı Nedir?

İngilizceden Türkçeye “görmek” olarak çevrilen see fiili cümle içinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple see fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de iyi öğrenmemiz gerekir.

See Fiili 2.-3. Hali!

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsetmek için simple past tense kullanırız. Simple past tense söz konusu ise cümle içerisinde kullanacağımız see fiilini ikinci hali ile kullanmamız gerekir. See fiili düzensiz bir fiildir bu sebeple ikinci hali “saw” olarak kullanılmaktadır.

See fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci hali ile kullanılmaktadır. Düzeniz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz.

Örnek: It seems like years since I saw you last.

Anlamı: Seni son görüşümden bu yana yıllar geçmiş gibi.

Üçüncü hali, ikinci halinden farklı olan see fiilinin 3. hali de “seen” şeklinde kullanılmaktadır. Seen fiili üçüncü hali ile kullanım formu past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı söz konusu ise kullanılmaktadır.

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have seen ya da has seen şeklindedir. Özne I, you, we, they ise “have seen” olarak kullanılırken özne he, she, it ise “has seen” şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanımı her özne ile “had seen” şeklindedir.

Örnek: He had seen her before that afternoon.

Anlamı: Onu o öğleden önce görmüştü.

 

See Fiili ile İlgili Örnek Cümleler!

See ikinci hali ve üçüncü hali ile ilgili örnek cümleler aşağıdaki gibidir:

Örnek: She was certain that she had seen them before.

Anlamı: Onları daha önce gördüğünden emindi.

 

Örnek: He finished his breakfast with little conversation and saw Sarah and Alice off to school.

Anlamı: Küçük bir sohbetle kahvaltısını bitirdi ve Sarah ile Alice’nin okula gittiğini gördü.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “see ikinci hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı