İngilizce Gramer

Lose 3. Hali: Lose Fiili Anlamı ve Örnekler!   

Dil öğrenimi, oldukça büyük bir gereksinim haline gelmiştir. Bunun yanı sıra dilin gramer yapısını öğrenmek ile kalmayarak çeşitli özelliklerini de öğrenmeniz ve bu konuda bol bol pratik yapmamız büyük öneme sahiptir. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır.

Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan lose fiilini hepimiz biliyoruz. Peki lose fiilinin anlamı nedir ve lose 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?   

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını ve fiil çekimlerini mutlaka öğrenmeniz gerekir. Geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmak oldukça önemlidir. Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.  

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Lose Fillinin Anlamı Nedir?    

İngilizcede oldukça sık kullanılan ve cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan lose fiili, cümle içerisinde tek bir anlamda kullanılan fiiller arasında yer almaktadır. İngilizcede “lose” fiili “kaybetmek, yitirmek” anlamında kullanılmaktadır. Lose fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he, she,it” özneleri ile de aynı şekilde  kullanılmaktadır. 

Lose 2. Hali ve Lose 3. Hali   

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsederken past simple tense kullanmamız gerekirse lose fiilini 2. hali (lost) ile kullanırız. Lose fiilinin 2. hali “lost” şeklinde kullanılmaktadır.  

Lose 2. Hali ile Kullanımı 

Lose fiili cümlede past tense kullanımı gerekli ise ikinci haline çekimlenir. Düzensiz fiillerden biri olduğu için ikinci halinde fiil “-ed” takısı almaz ve “lost” olarak kullanılır. Her öznede aynı şekilde kullanılmaktadır. Lose filinin 2. Halinin cümle içerisinde kullanımı ise aşağıdaki gibidir:   

Örnek: Better to have loved and lost than never to have loved at all. 

Anlamı: Hiç sevmemiş olmaktansa sevip de kaybetmek daha iyidir.   

Lose fiilinin 3. hali de yine “lost” olarak çekimlenir.  Lose 3. hali genellikle past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı gerekli ise kullanılmaktadır.   

Lose 3. Hali ile Kullanımı 

Söz konusu tense, present perfect tense ise kullanım have + lost ya da has + lost şeklinde kullanılır. Söz konusu tense past perfect tense ise kullanım bu kez özne fark etmeksizin had + lost şeklinde olmalıdır.  

Örnek: My brother hasn’t lost any weight during his gym. 

Anlamı: Erkek kardeşim spor yaparken hiç kilo vermedi.  

Lose 3. Hali ile Örnek Cümleler!  

Örnek: I had lost my wallet before I decided to go to the cinema.  

Anlamı: Sinemaya gitmeye karar vermeden önce cüzdanımı kaybetmiştim.   

Örnek: He was suffering from flu and had lost his voice. 

Anlamı: Grip olmuştu ve sesini kaybetmişti.  

Örnek: The hounds had lost the scent of the fox near the river. 

Anlamı: Grip olmuştu ve sesini kaybetmişti.  

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “lose 3. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın! 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı