İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

İngilizce Have To/ Must Farkı Nedir?

 

İngilizcede sık kullanılan ve kullanımı sırasında genellikle karıştırılan birçok cümle yapısı ve kelime söz konusudur.  Bu yapılar arasında “Have to/ must” yapısı da yer alır. Bununla birlikte have to/ must yapısının kullanımı ve have to/ must farkı merak edilen konular arasında yer almaktadır.

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan “must ve have to” konusunu mutlaka öğrenmeniz gerekir. İngilizcede “have to” yapısı zorunluluk bildirirken “must” yapısı ise daha çok kişisel zorunluluklar için kullanılan bir yapıdır. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, have to/ must ile ilgili merak edilenleri ve have to/ must farkını sizler ile paylaşacağız.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Have To Kullanımı      

 

Have to yapısı İngilizcede yardımcı fiil olarak kullanılır. Önüne geldiği fiile ise zorunluluk ya da gereklilik anlamı eklemektedir. Gereklilik ve zorunluluk durumlarında “have to” yardımcı fiili kullanılır. Bunun yanı sıra herhangi bir kanunu ya da kuralı belirtmek için bu yardımcı fiil kullanılmaktadır.

 

Must Kullanımı  

have to/-must

İngilizcede “Must” kip belirteci, kullanıldığı cümleye göre farklı anlamlar ifade etmektedir. Kişinin bir olayı yapmasının zorunluluğunu ifade etmek için kullanılır. Bu zorunluluk, bir otorite tarafından değil, daha çok kişinin kendisi için bir gerekliliktir. Kişinin gözlemleri ve bildiği gerçeklerden yola çıkarak yaptığı mantıklı tahminler de bu kip belirteci ile anlatılır. Bununla birlikte kişinin içinde bulunduğu durumun kaçınılmazlığı ve yerine getirmekte yükümlü olduğu sorumlulukları bu kip belirtecinin bulunduğu cümleler ile ifade etmek gerekir. Ayrıca tavsiye verme, kızgınlığını belirtme gibi anlamlarda da kullanılmaktadır.

 

İngilizce Have To/ Must Farkı  

have to/-must

Must ve have to yardımcı fiilleri “-meli, -malı anlamı taşır. Her ikisi de gereklilik ya da zorunluluk bildiren cümlelerde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra aralarında bazı temel farklılıklar da bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

 

  1. Gerekliliğin doğduğu kaynak

Must yapısı ile kurulan cümleler herhangi birinin şahsi görüşünden kaynaklanan gereklilikleri belirtir. Bununla birlikte “Have to” ifadesi ise herhangi bir otorite tarafından belirlenmiş gerekliliklerden bahsetmek için kullanılmaktadır.

 

Örnek: I must study hard

Anlamı: Çok çalışmalıyım

 

Örnek: People have to be quite at library

Anlamı: İnsanlar kütüphanede sessiz olmalıdır.

 

Have to ile kurulan cümlede şu şekilde bir farklılık söz konusudur. Eğer bu yasak ya da kural sizin şahsi fikriniz ise bu cümleyi must ile de kurabilirsiniz.

 

  1. Aciliyet durumu

 

Acil olarak yapılması gereken durumları içeren cümlelerde must ifadesi kullanılırken; have to yardımcı fiili daha genel geçer zorunluluklardan bahsederken kullanılmaktadır.

 

Örnek: I have to wear a süit.

Anlamı: Takım elbise giymeliyim.

 

Örnek: I must see the doctor.

Anlamı: Doktoru görmeliyim

 

  1. Zamana bağlı olarak farklılıklar

 

Must yardımcı fiili past tense ya da future tense kullanımı olmayan modals kelimelerinden biri olarak bilinmektedir. Bu nedenle geçmişte yapmak zorunda kalınan ya da gelecekte yapılması gereken durumlardan bahsederken have to kullanılır.

 

Örnek: I had to study hard.

Anlamı: Çok çalışmak zorundaydım.

Örnek: I will have to study hard.

Anlamı: Çok çalışmak zorundayım.

 

  1. Olumsuz cümle yapısına bağlı olarak farklılıklar

 

Olumlu cümlelerde birbirine yakın anlamlara gelen must ve have modals yardımcı fiilleri olumsuz kullanımlarında tamamen farklı anlamlara gelir. Bu nedenle özellikle olumsuz cümlelerde bu iki modals kullanımında daha çok dikkatli olmanız gerekir.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce have to/ must farkı” konusunu ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra ise size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanma avantajına sahip olun!

İlginizi Çekebilir: Mutlaka Bilmeniz Gereken İngilizce Yemekler ve Türkçe Anlamları

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı