İngilizceİngilizce GeliştirmeYabancı Dil Eğitimi

Dil Geliştirmek için En Etkili İngilizce Filmler!

Film izlemek, kişinin dinlediğini anlamasına ve kelime dağarcığını geliştirmesine yardımcı olur. Film izlerken kelimeleri ve cümlelerin bağlam içinde nasıl kullanıldığını öğrenmiş olursunuz. Görsel öğeler, bilmediğiniz kelimeleri ve ifadeleri anlamanıza yardımcı olacak ipuçları içerir. Kelime bilginiz artıkça ve ana dil konuşmacılarını dinledikçe, kendi sözel becerilerinizi de geliştirebilirsiniz. Dil gelişiminiz için ise İngilizce filmler izlemek son derece önemlidir.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Günlük hayatta kullanabileceğiniz İngilizce ifadeleri film izleyerek pekiştirmek istiyorsanız uygun filmleri seçmek, en popüler olan filmleri izlemekten daha iyi sonuç almanıza yardımcı olacaktır. Temel ve orta seviyede İngilizce bilenler, çok sayıda konuşma ve günlük senaryo içeren filmleri izleyebilirler. Bu filmleri izlemek, ana dili İngilizce olan kişiler tarafından sıklıkla kullanılan ifadeleri ve cümle yapılarını öğrenmenize de olanak sağlar. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda dil gelişim için izleyebileceğiniz İngilizce filmleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

İngilizcenizi Geliştirecek En iyi 5 Film

 

Forrest Gump

“Run Forrest run!” repliği ile ünlü olan bu film, baş rolünde Tom Hanks yer almaktadır. Zihinsel problemleri olan bir adamı canlandıran Tom Hanks filmde oldukça yavaş ve basit bir dil ile konuşur. Amerikan tarihini de konu alan filmde dili ve tarihi aynı anda öğrenmek mümkündür. Güzel bir aşk hikayesi de filmi daha da çekici kılıyor. Saflığın ve dürüstlüğün mükemmel bir şekilde sinemaya aktarıldığı Forrest Gump kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında yerini alıyor.

 

Braveheart (Cesur Yürek)

ingilizce-filmler

Sir William Wallace adındaki karakteri canlandıran Mel Gibson’ın oynadığı film İskoçya’yı ve İngiliz askerlerinin İskoç halkına yapmakta olduğu zulmü konu edinir. Dilin edebiyatla olduğu kadar tarihle de olan ilgisi göz önünde bulundurulduğunda bu filmi izlemenin dil öğrenen bireyler açısından oldukça yararlıdır. Aynı zamanda, genel kültür açısından da büyük bir kazanım sağlar.

 

It (O)

Korku filmleri kategorisinden de bir film önereceksek bu Stephen King’in ünlü kitabından uyarlanan “It” filmi olur. Filmde kötü kalpli bir palyaçonun çocukları korkutması ele alınır. Dehşet veren bu hikâyede çocuklar, kurbanlarının korktuğu şekle giren palyaço ile başa çıkmaya çalışırlar. Konuşulan dilin basit olması ve filmin çok ilgi çekici olması sayesinde İngilizce gelişimini destekler. Aynı zamanda, Amerikan aksanı ile konuşulması da daha açık bir telaffuzu beraberinde getirir.

 

Green Mile (Yeşil Yol)

ingilizce-filmler

Green Mile (Yeşil Yol) da Stephen King’in yazmış olduğu kitabın sinemaya aktarılmasından ortaya çıkmıştır. Tom Hanks’in başrolde oynadığı bu film, izleyenleri bambaşka bir dünyaya sürülür. Mükemmel mesajlara yer verilen bu efsanevi filmde, farklı aksanlarda konuşulan İngilizceyi duymak ve kelimelerin farklı telaffuzlarını öğrenmek mümkündür. Mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında yer almaktadır.

 

Titanic (Titanik)

Dünyanın dört bir köşesindeki insanın bildiği Titanik filmi gerçek bir hikâyeden esinlenilerek yapılmış bir filmdir. İki gencin Titanik adlı dünyanın en büyük gemisi olarak bilinen yolcu gemisinde yaşadığı aşkı konu alan film oldukça heyecan dolu ve bir o kadar da dram içeren bir filmdir. Kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında başlarda yer almakta olan bu filmi izleyip, müziklerini de dinlemenizi öneririz.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce filmler” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Başarılı İngilizce Öğrenme Programları Nelerdir?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı