İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

İngilizce Her Ne Demek? İngilizce His/ Her Kullanımı

Dil öğrenme sürecinde yalnızca dilbilgisi kurallarını öğrenmek oldukça yanlış bir dil geliştirme programıdır. İngilizcede de Türkçede olduğu gibi birçok farklı konu bulunmaktadır. Bu konulardan birisi de İngilizce zamirlerdir. İngilizce zamirler konusu dil öğrencilerinin pratik yaptıklarında kolayca öğrenebileceği konular arasında yer almaktadır.  İngilizce iyelik zamirleri arasında en çok karıştırılan zamirler “his-her” zamirleridir. Peki, iyelik zamirleri nasıl kullanılır ve İngilizce her ne demek?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan İngilizce iyelik zamirleri konusunu mutlaka öğrenmek gerekir. İngilizce konuşacaksınız veya İngilizce öğrenirken etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız hayatınızın her evresinde İngilizceye ait her detayı öğrenmeniz önemlidir. İngilizce gramer konularını çalışarak, fiilleri ve kelimeleri akılda kalacak şekilde öğrenmelisiniz. Ayrıca sözlü ve yazılı bir şekilde pratik yapmalı ve dil becerilerinizi geliştirmeye özen göstermelisiniz. Bu yazımızda, İngilizce iyelik zamirlerini ela alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

İngilizce Her Ne Demek?      

 

İngilizce öğrenmek ve etkili bir şekilde İngilizce konuşmak herkesin hayalidir. İngilizce öğrenme sürecinde ilk öğrendiğimiz konulardan birisi de İngilizce zamirlerdir. Eğitim almaya başlayanlar genellikle edat ve zamir gibi sözcüklere ağırlık vermeye özen gösterir. Türkçede olduğu gibi İngilizcede de zamirler önemlidir. Herkesin bildiği iyelik zamirlerinden birisi de İngilizce her zamiridir. İngilizce her ne demek sorusunun yanıtına ise “onun” olarak cevap veririz. İngilizce her, “she” öznesinin iyelik zamiri olarak kullanılır. Her ikisinin de zamir olması, aynı anlamı ifade edeceğini göstermiyor. Cümle içerisinde zamir kullanılırken his zamiri erkekler için, her zamiri ise kızlar için kullanılan zamirlerdir.

 

İngilizce His Ne Demek?       

ingilizce-her-ne-demek

Herkesin bildiği iyelik zamirlerinden bir diğeri ise his zamiridir. İngilizce his ne demek sorusunun cevabı ise Türkçede “onun” olarak kullanılmaktadır. İngilizce his, “he” öznesinin iyelik zamiri olarak kullanılır.

 

İngilizce His/ Her Farkı  

 

His ve her zamirleri cümlede aynı amaçla kullanılsalar da anlam bakımından birbirlerinden farklıdırlar. Bunun temel nedeni ise his zamiri erkekler için iyelik zamiri olarak kullanılırken her zamiri ise kadınlar için kullanılan bir iyelik zamiridir.

 

İngilizce Her ile Örnek Cümleler

 

İngilizce her ne demek konusunu daha iyi anlamanız için İngilizce her ile ilgili cümleler ve Türkçe anlamlarını sizler için düzenledik. İngilizce her iyelik zamiri ile ilgili cümleler aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: Even so, she had accepted it in her mind to a degree.

Anlamı: Öyle olsa bile, bir dereceye kadar zihninde kabul etmişti.

 

Örnek: Julia brushed them away and returned to her prayer.

Anlamı: Julia onları uzaklaştırdı ve duasına geri döndü.

 

Örnek: I fell down and cried for her to take me up in her arms.

Anlamı: Yere düştüm ve beni kollarına alması için ağladım.

 

Örnek: I reached for her again.

Anlamı: Tekrar ona uzandım.

 

Örnek: My mother really liked her eyes.

Anlamı: Annem onun gözlerini çok beğeniyordu.

 

Örnek: David didn’t know about her fear of spiders and she’d just as soon he didn’t learn.

Anlamı: David onun örümcek korkusunu bilmiyordu ve o da öğrenmediği anda öğrenecekti.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce her ne demek” ile bu zamir ile ilgili cümleleri ve Türkçe anlamlarını ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Mutlaka İzlemeniz Gereken İngilizce Belgeseller

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı