İngilizce Dinleme

Youtube İngilizce Öğrenme Rehberi

Günümüzde birçok insan İngilizce öğrenmek için çeşitli yollara başvurmaktadır. Dünyada en çok konuşulan dillerin başında gelen İngilizceyi etkili bir şekilde öğrenmek için çeşitli kurslar ve dil okulları mevcuttur. Dil kurslarının yanı sıra İngilizce becerilerinizi evde çeşitli kaynaklardan çalışarak geliştirmek istiyorsanız çeşitli alternatiflerden faydalanabilirsiniz. Peki, İngilizcenizi geliştirebileceğiniz sosyal medya platformları olduğunu biliyor muydunuz? YouTube, İngilizce öğrenme için oldukça faydalı bir platformdur.

Teknolojinin gelişmesi ile pek çok insan, İngilizce dil becerilerini geliştirmek için YouTube üzerinden çeşitli video veya yayın takip etmektedirler. Peki YouTube, İngilizce öğrenmek için ne kadar etkilidir? Dil öğrenmek sabır ve emek isteyen bir süreçtir. Bu yazımızda, YouTube İngilizce öğrenme videoları ve İngilizcenizi nasıl geliştirebileceğinize dair çeşitli bilgiler paylaşacağız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Uyurken Yabancı Dil Öğrenilir Mi? Tüm Detaylarıyla!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Youtube Videoları İle Kelime Dağarcığınızı Genişletin

youtube ingilizce öğrenme

Kelime bilginizi geliştirmek ve yenilemek istiyorsanız çeşitli Youtube videoları ile oldukça kolay bir şekilde İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Kısa ve basit cümleler içeren başlangıç seviyesindeki videoları izleyerek başlayabilirsiniz. Bu videoları izlerken bilmediğiniz kelime ve cümle yapılarını not almanız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Eğer videolar süre açısından uzun ise bölerek izleyebilir ve ne kadar zamanınız olduğuna bağlı olarak, her gün yaklaşık 15 dakikalık kısa videolar ile pratik yapabilirsiniz. YouTube’da sadece kelime çalışması yapabileceğiniz çeşitli videolar mevcuttur. Aşağıda belirttiğimiz videolar ile kelime pratiği yapabilirsiniz.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Mutlaka Bilmeniz Gereken İngilizce Sunum Cümleleri

İngilizce Akademisi YouTube kanalından ‘‘750 İngilizce Kelime.1. Bölüm. En Çok Kullanılan Kelimeler’’ isimli video, kelime dağarcığınızı geliştirebileceğiniz oldukça etkili videolardandır.

Ms. Jasmin ELT YouTube kanalından ‘‘EN ÖNEMLİ İNGİLİZCE KELİMELER | FİİLLER | MOST COMMON VERBS IN ENGLISH’’ isimli video, kelime dağarcığınızı geliştirebileceğiniz oldukça etkili videolardandır.

Youtube Videoları İle Dilbilgisi Çalışması

YouTube, İngilizce öğrenme için İngilizce gramer videoları genellikle daha kısa olur ve tek bir konu anlatımına odaklanır. Cümle yapısı veya yardımcı fiillerden İngilizce zamanlara kadar pek çok konuyu YouTube videoları ile öğrenebilir veya önceden öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Ayrıca YouTube İngilizce öğrenme videoları ile dilbilgisi ve gramer konusunda eksiklerinizi daha iyi görebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

Aşağıda belirttiğimiz videolar ile dilbilgisi ve gramerinizi geliştirebilir ve pratik yapabilirsiniz.

Konuşarak Öğren İngilizce Eğitimleri isimli YouTube kanalından ‘‘İngilizce Cümle Kurma – Hızlı ve Kolay İngilizce Ders Videosu’’ isimli video ile İngilizce cümle kurma ve dilbilgisi kuralları ile ilgili kendinizi geliştirebilirsiniz.

Hüseyin Demirtaş ile İngilizce isimli YouTube kanalından ‘‘İngilizce Gramer Nasıl Geliştirilir & Hatırlanır’’ isimli video ile İngilizce cümle kurma ve dilbilgisi kuralları ile ilgili kendinizi geliştirebilir ve gramerinizi nasıl geliştirebileceğinize dair fikir sahibi olabilirsiniz.

Youtube Videoları İle Günlük Hayatta Kullanılan İfadeleri Öğrenin

youTube ingilizce öğrenme

İngilizce öğrenmek isteyen kişiler; okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini geliştirmenin yeni yollarını ararlar. Bu becerilerinizi kendi kendinize geliştirebileceğiniz en etkili platformlardan birisi de YouTube’dur. Yalnızca temel İngilizce üzerine yoğunlaşarak günlük hayatta etkili bir şekilde İngilizceyi kullanmak mümkün değildir.

Günlük İngilizceyi etkili ve akıcı bir şekilde konuşmak için birçok eğitici ve öğretici video mevcuttur.  YouTube üzerinde çeşitli videolar izleyerek günlük hayatta kullanabileceğiniz İngilizce ifadeleri öğrenebilmeniz mümkün. Bu şekilde öğrenmenin kitaplar yardımı ile öğrenme metodundan daha etkili olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin, Youtube İngilizce öğrenme videoları ile bir kelimenin nasıl telaffuz edilmesi gerektiğini de öğrenebilirsiniz.

Bu şekilde, öğrendiklerinizi cümle içerisinde kullanabilir ve İngilizce konuşma konusunda özgüven kazanabilirsiniz. Ayrıca YouTube üzerinden izlediğiniz İngilizce videolar sizin için anlaşılır değil ise bu videoları yavaşlatarak izleyebilirsiniz. Buna ek olarak, videoların alt yazısını açabilir ve eş zamanlı olarak dinlediğiniz kelimelerin hangi kelimeler olduğunu görebilirsiniz.

Aşağıda belirttiğimiz videolar ile günlük hayatta kullanabileceğiniz temel ifadeleri öğrenebilir ve pratik yapabilirsiniz.

Learn English With TV Series isimli YouTube kanalından ‘‘The 7 Most Common English Expressions for Daily Use | Learn English with Friends’’ isimli video ile günlük hayatta kullanabileceğiniz İngilizce cümle yapılarını ve ifadeleri öğrenebilirsiniz.

APPUSERIES isimli YouTube kanalından ‘‘25 most commonly used Proverbs and their Meaning’’ isimli video ile günlük hayatta kullanabileceğiniz İngilizce atasözlerini ve cümle yapılarını öğrenebilirsiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere, ‘‘Youtube Videoları İle İngilizce geliştirme ile ilgili çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

BukyTalk Ücretsiz Seansını Denemek İsterseniz Tıklayın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı