İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Past Progressive Konu Anlatımı ve Örnek Cümleler!

İngilizce öğrenirken sadece dil becerilerini geliştirmek ya da temel dilbilgisi kurallarını öğrenmek oldukça yanlış bir dil geliştirme yöntemidir. İngilizcede de Türkçede olduğu gibi birçok farklı konu bulunmaktadır. Bu konulardan birisi de “past progressive” konusudur. İngilizce past progressive konusu çoğu zaman karıştırılan ve dil öğrencilerinin öğrenirken zorlandıkları konular arasındadır. Peki past progressive konu anlatımı hakkında öğrenmeniz gerekenler nelerdir?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan past progressive konusunu mutlaka öğrenmeniz gerekir. İngilizce konuşacaksınız veya İngilizce öğrenirken etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız hayatınızın her evresinde İngilizceye ait çeşitli yapıları öğrenmeniz oldukça önemlidir. İngilizce gramer çalışmalı, fiilleri ve kelimeleri akılda kalacak şekilde öğrenmeli, sözlü ve yazılı bir şekilde pratik yapmalı ve dil becerilerinizi geliştirmeye özen göstermelisiniz. Bu yazımızda İngilizce past progressive konusunu ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Past Progressive Nedir?        

 

Past progressive continuous tense, geçmişte bir süreç içerisinde yaşanan ve sonuçlanan olayların ifade edilmesinde kullanılmaktadır. Türkçe karşılığı geçmiş zaman olarak bilinen past progressive, Türkçede de olduğu gibi İngilizce zamanlar arasında da daha önce yaşanmış olan olayları ya da durumları ifade ederken kullanılır. Bu tense kullanımındaki fark, olayın o anda sonlanması değil, belli bir sürece sonra yaşanıp bitmiş olmasıdır. İngilizce geçmiş zaman yapılarından biri olarak bilinen Past Continuous, İngilizcede çeşitli alanlarda kullanılır.

 

Past Progressive Kullanım Alanları

past-progressive-konu-anlatımı

Past progressive tense kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

 

  • Geçmişte belirli bir zaman diliminde yapılan eylemler

Geçmişte belirli bir zaman aralığında gerçekleşmiş ya da bitmiş olan durumları ifade etmek için past progressive tense kullanılır.

 

  • Geçmişte tamamlanmamış ve yarım kalmış olaylar

Geçmişte bir durum ifade edilirken gerçekleşmekte olan ve yarım kalan eylemleri anlatmak için past continuous tense yapısı kullanılır.

 

  • Geçmişte aynı anda gerçekleşen eylemler

Geçmişte aynı anda yapılan eylemleri ifade ederken yine past pogressive tense kullanmalıyız.

 

  • Geçmişteki olayları detaylı anlatırken

İngilizcede hikâye anlatımı yapmak için veya geçmişte gerçekleşmiş olayları betimlemek için genelde past progressive tense kullanılmalıdır.

 

  • Geçmişte tekrar yaşanmış ve rahatsız edici olan olayları anlatırken

Geçmişte sürekli olarak tekrarlanan ve genellikle rahatsızlık veren olayları ifade etmek için past continious tense kullanılır. “Always” ya da “constantly” gibi yardımcı kelimeleri kullanabiliriz.

 

 

Past Progressive Örnek Cümleler!       

past-progressive-konu-anlatımı

Past progressive ile ilgili örnek cümleler, Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: When we got to the house yesterday morning, the baby was drinking milk.

Anlamı: Dün sabah eve geldiğimizde bebek süt içiyordu.

 

Örnek: He was waiting at home all day when she sent him the message.

Anlamı: Ona mesajı gönderdiğinde bütün gün evde bekliyordu.

 

Örnek: Amy was cutting the grass the other day when the snake appeared.

Anlamı: Geçen gün yılan göründüğünde Amy çimleri biçiyordu.

 

Örnek: I was not sleeping when you got home late last night.

Anlamı: Dün gece eve geç geldiğinde uyumuyordum.

 

Örnek: David was not making pasta while Amy was watching him.

Anlamı: Amy onu izlerken David makarna yapmıyordu.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce past progressive konu anlatımı” konusu hakkında bilinmesi gereken tüm detayları ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Writing Geliştirme Rehberi

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı