İngilizce Yazma

İngilizce Hikâye Yazmanız için Bilmeniz Gereken 5 İpucu

Yazma becerilerinizi geliştirmek için çeşitli kriterleri öğrenmek sandığınız kadar karışık ya da zor değil. Etkili bir şekilde İngilizce metinler yazmak ve İngilizcenizi geliştirmek için birçok yöntem bulunmaktadır.

Daha iyi ve etkili bir şekilde İngilizce yazma alışkanlığı edinmek pratik gerektirir. Peki İngilizce hikâye yazma nasıl geliştirilir? İyi bir hikâye yazmak bir günde edinebileceğiniz bir beceri değildir.

Yazma becerilerinizi geliştirmek, sıkı çalışma ve düzenli olarak pratik yapmanızı gerektiren bir süreçtir. İngilizce yazma yeteneğinizi ve yaratıcılığınızı geliştirmek için çeşitli yazma alıştırmaları yapmanız oldukça önemlidir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu yazımızda, etkili bir İngilizce hikâye yazmak için bilmeniz gereken 5 ipucunu ve yazma becerilerinizi nasıl geliştirebileceğinizi sizinle paylaşacağız.

İngilizce Hikaye Yazmak için İpuçları

Tek Oturuşta Yazın

Hikayenizin ilk taslağını mümkün olan en kısa sürede hazırlamanız ve taslağa uygun bir şeklide hikâyenizi oluşturmanız gerekir. Kısa bir hikâye yazıyorsanız, bir oturuşta yazmaya çalışmalısınız.

Konuyu seçmeden önce nasıl bir taslak oluşturacağınıza dair şüphelerinizi olabilir ancak konuyu belirledikten sonra kendinizi akışa bırakabilirsiniz.  İlk taslağınız bir keşif sürecidir. Kendinizi çamurdan antik bir şehir çıkaran bir arkeolog olarak düşünebilirsiniz.

İngilizce Grammar’i Geliştirin

Dilbilgisi, yazının kalitesini artıran en önemli etkenlerden birisidir. İngilizce writing yazarken uygun zamanı ve noktalama işaretlerini doğru şekilde kullanmayı özen gösterin. Noktalama, yazınızı net ve akıcı hale getirmenin harika bir yoludur. Yazınızı her zaman iki kez kontrol edin. İlk okuduğunuzda genel hataları gözlemleyin ve ikinci okuyuşunuzda, gramer hatalarını arayın.

Bol Bol Kelime Çalışması Yapın

Kelime listenizdeki kelimeleri sınıflandırarak bir hikâye yazın. Bu alıştırma, birçok nedenden ötürü kelimeleri daha iyi anlamanıza ve daha iyi hatırlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca yeni öğrendiğiniz kelimeleri cümle içinde kullanmak, bu kelimeleri nasıl kullanacağınızı anlamanızı yardımcı olur.

Kelimeleri bir bağlam içinde hatırlamak daha akılda kalıcı olmalarını sağlar. Metniniz ilgi çekici bir konusu olmasa da kullandığınız kelimeleri daha kolay hatırlayacaksınız.

Bir şeyleri yazmak, beyninizin farklı bir bölümünü harekete geçirir ve kelime dağarcığındaki kelimeleri daha da iyi hatırlamanıza yardımcı olur. Yazdığınız hikâye bittiğinde, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Çeşitli İngilizce Metinler Okuyun

İyi bir hikâye yazarı olmak, aynı zamanda meraklı bir okuyucu olmak demektir.  Düzenli olarak okumak, yazma becerilerinizi geliştirmeye başlamanın kolay bir yoludur. Sadece roman ya da kısa hikayeler okumak yerine pek çok çeşitli kaynak (kitap, makale, vb.) okumak sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Daha zorlayıcı materyaller okuyarak ufkunuzu genişletebilir ve cümle yapısına, kelime seçimine ve materyalin giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine odaklanarak yazma becerinizi geliştirmeye yönelik farklı pratikler yapabilirsiniz. Çok okursanız, bir metnin nasıl etkili bir metin olabileceğini ve yazarken hangi hatalardan kaçınmanız gerektiğini anlarsınız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Kısa Hikayeler ve Türkçeleri-4 Hikaye 

Çeşitli Metinler Yazın

İyi bir yazar, her türlü metne karşı göğüs gerebilmeli ve gerekli araştırmayı yaparak parçaları bir bütün haline getirebilmelidir. İyi bir hikâye yazarı olmak istiyorsanız yaratıcılığınızı destekleyecek çeşitli araştırmalar yaparak bu araştırmalardan da yola çıkarak etkili ve sürükleyici bir hikâye yazmanız gerekir. Sürekli olarak yazma pratiği yapmak, kendi zihninizin derinliklerine inmenize izin verir.

Yazdıklarınızın herhangi bir şekilde mantıklı ya da tutarlı olmasına gerek yok ilk aşama için sadece yazmanız yeterli olacaktır. Her ne yazıyorsanız dahi zihninizi aktif olarak kullandığınız ve beyin fırtınası yaptığınız için zamanla daha rahat yazmaya ve daha etkili metinler oluşturmaya başlayacaksınız.

Bir kitaptan veya başka bir yazıdan rastgele bir cümle seçin ve bunu kısa bir hikâyenin ilk cümlesi olarak kullanın. Hikâye herhangi bir yöne gidebilir ve seçtiğiniz cümle herhangi bir konu hakkında olabilir. Bu şekilde, fikir üretmeniz daha da kolaylaşır.

İyi yazmak; aynı zamanda iyi bir olay örgüsü ile giriş, gelişme ve sonuç kısımlarının yeterince etkili olması gerektiği anlamına gelmektedir. Bu şekilde yazabilmenin diğer bir yolu ise herhangi bir web sitesi veya bir kitap bularak, bir metin seçmek ve bu metni tekrardan okuyarak metni düzenlemeye çalışmaktır.

Kötü yapılandırılmış veya tekrarlanan cümleleri, klişeleri, pasif ses örneklerini, sözlü ifadeleri ve cümle yapıları inceleyerek daha akıcı bir metin olabilmesi için müdahale edilmesi gereken alanları işaretleyin. Böylece, dilbilgisi ve gramer bilgilerinizi sürekli olarak tekrarlamış olursunuz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce hikâye yazmak için 5 ipucu” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı