İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Buy 2. Hali: Buy Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Dil öğrenmek, günümüzde oldukça gerekli bir durumdur. Dilin gramer yapısını öğrenmenin yanı sıra çeşitli özelliklerini de öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmalıyız. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan buy fiilini hepimiz biliyoruz. Peki buy fiilinin anlamı nedir ve buy 2. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir. Peki buy fiili kullanım alanları nelerdir ve buy 2. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Buy Fiilinin Anlamı     

 

İngilizcede oldukça sık kullanılan, cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan buy fiili, cümle içerisinde tek bir anlamda kullanılan bir fiildir.

 

İngilizce’de “buy” fiili satın almak anlamında kullanılmaktadır. Buy fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he, she, it” özneleri ile de aynı şekilde kullanılmaktadır.

 

Buy 2. Hali ve Buy 3. Hali     

buy-2.-hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsederken past simple tense kullanmamız gerekirse buy fiilini ikinci hali (bought) ile kullanırız. Buy fiilinin ikinci hali “bought” şeklindedir.

 

Buy 2. Hali ile Kullanımı

Buy fiili cümlede past tense kullanımı gerekli ise ikinci hali ile çekimlenir. Düzensiz fiillerden biri olduğu için ikinci halinde kelime bir takı almak yerine tamamen değişir. Her öznede aynı şekilde kullanılmaktadır. Buy filinin 2. halinin cümle içerisinde kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

Örnek: He bought a ton of stuff.

Anlamı: Bir ton şey satın aldı.

 

Buy 3. Hali ile Kullanımı

 

Buy fiilinin 3. hali, 2. hali ile aynıdır. Fiilin 3. hali past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı gerekli ise kullanılmaktadır.

 

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have bought veya has bought şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have bought olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has bought şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had bought şeklinde kullanılmalıdır.

 

Örnek: So I went in and asked what he had bought.

Anlamı: Bu yüzden içeri girdim ve ne aldığını sordum.

 

Buy 2. Hali ile Örnek Cümleler!

buy-2.-hali

Örnek: David bought a dark blue van on the Internet and the guy delivered it.

Anlamı: David internetten lacivert bir minibüs aldı ve adam onu teslim etti.

 

Örnek: Amy bought the lights she’d wanted for years.

Anlamı: Amy yıllardır istediği lambaları satın aldı.

 

Örnek: They looked too clean to be real, like props bought from a Halloween store.

Anlamı: Gerçek olamayacak kadar temiz görünüyorlardı, bir Cadılar Bayramı mağazasından satın alınan aksesuarlar gibi.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “buy 2. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Bring İkinci Hali: Bring Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı