İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Fiilin İngilizcesi Ne Demek? Sık Kullanılan Fiiller

İngilizcenizi geliştirmek için genellikle dil bilgisi ve gramer alanında pratik yapmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Dil öğrenimi, yalnızca dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değildir. Etkili dil öğrenimi, dilin kendi basit yapısını ve kurallarını da öğrenmek ile ilgilidir. Genellikle dil eğitiminde temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğrendikten sonra belirli kelimeleri ve fiilleri öğrenmeye ihtiyaç duyarız. İngilizcede ilk öğrendiğimiz kelime gruplarından birisi fiillerdir. Yaptığımız eylemleri ifade etmek için fiilleri kullanmamız gerekir. Bununla birlikte fiilin İngilizcesi de merak edilen konulardan birisidir.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce iletişim kurabilmemiz ve eylemlerinizi ifade etmek için İngilizce fiilleri öğrenmek oldukça önemlidir. Peki, fiilin İngilizcesi ne demektir?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizce belirli fiilleri öğrenmemiz gerekir. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, fiilin İngilizcesi ne demek konusunu ele alarak merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

 

Fiilin İngilizcesi Ne Demek? 

 

Fiilin İngilizcesi ne demek konusu merak edilen konulardan birisidir. İngilizcede “Verb” olarak kullanılan fiil kelimesi İngilizce öğrenmekte olan herhangi bir dil öğrencisinin bilmesi gereken bir kelimedir. Temel İngilizce ifadeler için İngilizce fiilleri kısa sürede öğrenmek gerekir. Bu nedenle İngilizce fiil anlamına gelen “Verb” kelimesi sıklıkla karşınıza çıkabilir.

 

İngilizcede Fiillerin Cümle İçerisinde Kullanımı       

fiilin-ingilizcesi

Fiillerin kullanımı, yalnızca İngilizce de değil tüm dillerde oldukça önemlidir. Etkili bir şekilde İngilizce fiilleri kullanarak cümleler kurmak istiyorsanız pratik yapmalı ve filleri öğrenebilmek için çalışma teknikleri geliştirmelisiniz.

 

Cümlelerin ve yan cümlelerin dahi temel yapı taşı olan fiiller, öznenin hangi durum içinde bulunduğunu ve eylemlerini bildiren kelimelerdir. Bir cümlede gizli özne kullanabilirsiniz fakat fiil kullanmadan cümle oluşturmanız mümkün değildir.

 

Fiiller diğer kelime türlerinden daha fazla kurala sahiptir. Bu da İngilizce fiilleri kafa karıştırıcı görmenize neden olsa da düzenli çalışma ile fiilleri öğrenmek oldukça basittir.

 

İngilizce Sık Kullanılan Fiiller

fiilin-ingilizcesi

Fiillerin İngilizcesini öğrenmek, İngilizce öğrenme sürecinde en çok ihtiyaç duyulan durumlardan birisidir. İngilizcesini geliştirmek isteyen herkes, fiillerin cümle içerisinde nasıl kullanıldığını ve anadilindeki karşılığını mutlaka öğrenmelidir. İngilizce sık kullanılan fiiller ise aşağıdaki gibidir:

 

  1. Be- olmak
  2. Have- sahip olmak
  3. Do- yapmak
  4. Say- söylemek
  5. Get- almak
  6. Make- yapmak
  7. Go- gitmek
  8. See- görmek
  9. Know – bilmek
  10. Take- almak
  11. Think- düşünmek
  12. Come- gelmek
  13. Give- vermek
  14. Look- bakmak
  15. Use- kullanmak
  16. Find- bulmak
  17. Want- istemek
  18. Tell- söylemek
  19. Put- koymak
  20. Mean- kastetmek
  21. Become- olmak
  22. Leave- bırakmak
  23. Feel- hissetmek
  24. Seem- görünmek
  25. Ask- sormak
  26. Show- göstermek
  27. Try- denemek
  28. Call- aramak
  29. Keep- tutmak
  30. Provide- sağlamak
  31. Hold- tutmak
  32. Turn- dönmek
  33. Follow- takip etmek
  34. Begin- başlamak
  35. Bring- getirmek
  36. Like- hoşlanmak
  37. Go- gitmek
  38. Help- yardım etmek
  39. Start- başlamak
  40. Run- koşmak
  41. Write- yazmak
  42. Set- kurmak
  43. Move- ilerlemek
  44. Play- oynamak
  45. Pay- ödemek
  46. Hear- duymak
  47. Include- katmak
  48. Believe- inanmak

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Fiillerin İngilizcesi ve sık kullanılan İngilizce fiiller” konusunu ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Eğitim Videolarının İngilizce Öğrenmedeki Rolü

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı