İngilizce Konuşma

4 Adımda İngilizce Aksan Geliştirme

İngilizce; İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda gibi pek çok ülke tarafından konuşulan bir dil olduğu için birçok aksana sahip bir dildir. Aksan, konuşulan dilin bir ülkenin halkına özgü olarak seste değişiklikler göstermesidir. Telaffuz ise bir sözcük söylenirken çıkardığınız seslerdir. Telaffuz öğrenmenin en iyi yolu İngilizce native speakerlar ile iletişim kurmak ve onları dinlemektir. Örneğin, bir video veya yayın izlerken konuşmacıların ağız hareketlerine ve çıkardıkları seslere dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

Sadece konuşmacıların kelimeleri söylerken çıkardıkları sese değil, aynı zamanda ağız hareketlerine de dikkat etmelisiniz.

İngiliz aksanı, Kanada aksanı, İskoç aksanı gibi birçok aksan bulunmaktadır. Aksan geliştirmek için çeşitli aksanları inceleyebilir ve kendiniz için en uygun aksanı seçerek çeşitli alıştırmalar yapabilirsiniz. Peki İngilizce aksan nasıl geliştirilir? Bu yazımızda, İngilizce aksan geliştirme için size yardımcı olabilecek 4 kriteri ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce aksan geliştirme

Kendinizi Dinleyin (Ses Kaydı Alın)

Birçok insan için etkili bir yöntem gibi görünmeyebilir ancak aksanınızı geliştirmeniz için en etkili aktivitelerden birisi de kendi sesinizi ses kaydı olarak kaydetmenizdir. Birisinin size hatalarınızı söylemesi yerine sizin kendinizi dinleyerek ve kendi hatalarınızı tespit ederek çalışmanız çok daha verimli olacaktır.

Düzenli olarak herhangi bir metni okuyarak telaffuzunuzu geliştirebilirsiniz. Bu çalışmayı yaparken kendi sesinizi ses kaydına alırsanız hangi noktalarda hata yaptığınızı tespit edebilir böylece tek tek hatalarınızı daha rahat gözlemleyebilirsiniz.

Taklit Edin

İngilizce aksan geliştirme

 

Çoğu insan etkili bir aksana sahip olmak için sadece dizi, film izlemenin veya müzik dinlemenin faydalı olacağını düşünür. Bu şekilde çalışmalar yapmak yanlış değildir ancak duyduklarınızı taklit ederek konuşma pratikleri yapmanız bu noktada çok önemlidir. Dinleme eylemi, dil öğreniminde oldukça önemlidir fakat pratik yapmazsanız İngilizce aksan çalışması konusunda sizin için etkili bir alıştırma metodu olmayacaktır. Araştırmalar, native speakerları taklit ederek konuşma pratiği yapmanın, konuşma ve İngilizce aksan becerilerini geliştirmek için en etkili faktörlerden biri olduğunu göstermektedir. Native speakerları dinlemek ve söylediklerini tekrarlamak; tonlama, duygu ve kelime seçimlerinde nasıl bir yol izlediklerini anlamanıza yardımcı olur.

Yabancı Dizi ve Filmler İzleyin

İngilizce aksanı geliştirmenin en eğlenceli metotlarından birisi de dizi ve film izleyerek İngilizce aksan ve telaffuz çalışması yapmaktır. Örneğin, bir dizi ya da film izlerken İngilizce altyazı seçeneğini seçebilir böylece konuşulan kelimelerin telaffuzlarının ne şekilde olması gerektiğini daha net anlayabilirsiniz.

Dizi ve film izlemek; kişinin dinlediğini anlamasına ve konuşma becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilir. Dizi veya film izlerken kelimelerin ve cümlelerin bağlam içinde nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmiş olursunuz. Kelime bilginiz arttıkça ve aksanınızı geliştirdikçe, kendi konuşma becerinizi de geliştirmiş olacaksınız.

Hem günlük hayatta kullanabileceğiniz İngilizce ifadeleri öğrenmek hem de bu sırada istediğiniz aksana sahip olmak için dizi ve film izlemek oldukça etkili bir çözümdür ancak yalnızca dizi ve film izleyerek aksanınızı geliştiremezsiniz. Bunun için sürekli olarak dinlediğiniz cümleleri ve kelimeleri yukarıda da belirttiğimiz üzere taklit etmeniz gerekir.

Telaffuzunu bildiğiniz kelimeleri okunuşları ile birlikte çalışma kartlarına yazabilir böylece günlük olarak tekrarlayabilirsiniz. Özellikle, sitcom türü diziler izlemek, hem günlük konuşulan İngilizceye aşina olmanızı sağlayacak hem de bu kelimeleri nasıl telaffuz etmeniz gerektiği ile ilgili faydalı olacaktır. Dizi ve film izleyerek İngilizcenizi geliştirmek ile ilgili daha fazla bilgi için ‘‘Dizi İzleyerek Nasıl İngilizce Öğrenilir? Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar’’ adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Denemekten Korkmayın

Akıcı bir dil ve etkili bir aksanla İngilizce konuşmak istiyorsanız konuşmaktan çekinmemelisiniz. Sürekli olarak konuşmak ve hatalarınızın üzerine gitmek olumlu yönde bir ilerleme sağlayacaktır. Özellikle native speakerlar ile çeşitli konular hakkında konuşarak hem farklı alanlardaki kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini öğrenebilir hem de konuşma becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.

Yeni bir kelime veya cümle gördüğünüzde o kelimeyi yüksek sesle okumalısınız. Bu kelimelerin nasıl telaffuz edilmesi gerektiğine dair araştırmalar yapmalı ve sonrasında düzenli olarak kelimeleri okunuşları ile tekrar etmeniz oldukça önemlidir.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizler için “İngilizce aksan nasıl geliştirilir?” sorusuyla ilgili çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

BukyTalk Ücretsiz Seansını Denemek İsterseniz Tıklayın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı